Megjelent a Nagyító Alapítvány játékgyűjteménye

„Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:
igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.”
Weöres Sándor: Szembe fordított tükrök

Több mint egy évtizede járjuk az országot férjemmel nevelési- és életvezetési előadásokkal… Szinte minden alkalommal felmerül a kérdés: tudna ajánlani egy jó játékgyűjteményt?
Nagyon megörültem, hogy a Nagyító munkatársai megírták ezt a hiánypótló művet, ami sokkal több is annál. Nem csak jól válogatott összeállítást kap ugyanis kezébe az érdeklődő Olvasó, hanem jól leszűrt tapasztalatokból származó tanácsokat is, és legfőképpen azt az iránytűt, hogy mit, mikor, és főleg milyen céllal érdemes játszani.
A kamaszkor és a fiatal felnőtt lét legfontosabb témakörei az önismeret, a társas kapcsolatok a párkapcsolat, a kommunikáció, a pályaválasztás a közösségi lét és az eredetiség. Ezek köré a tartalmak köré fonja a Nagyító Alapítvány a diákhétvégéit, amelyek nyomán bátran kimondhatjuk, hogy életre szóló élményekhez juthatnak a résztvevők. Erre így nincs lehetőség a legjobb iskolában, és a legharmonikusabb családban sem, az egyikben azért, mert egyik óra, vagy program a másikat éri, a családban pedig hiányzik a meghatározó kortárscsoport. Pedig ezekben a tartalmakban most kell megmerítkezni, sőt jártasságot szerezni, ez pedig lexikális úton sajnos nem lehetséges. Kiváló, sokszorosan kipróbált eszköztárukat e kiadvány ezúttal közkinccsé teszi.
E könyv mindhárom nagy fejezete izgalmas lehet azoknak, akik felelősséget éreznek ennek a korosztálynak az útkereséseiért akár tanárként, trénerként, vezetőként vagy nevelőként kisebb-nagyobb csoportokban, vagy táborokban, esetleg lelkigyakorlatokon. A játéktáron túl ugyanis megismerhetik azt a küldetést is, amiből ez a több mint húsz esztendeje sikeresen működő tevékenység illetve szolgálat táplálkozik…
vegyük tehát minél többen kézbe, ébresszük a szunnyadó tudást, hogy fiataljaink felelősséggel, megerősödve, egymást örömmel támogatva vehessék kezükbe jövőjüket – jövőnket.

Uzsalyné Pécsi Rita PhD, neveléskutató, főiskolai tanár

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük