A Stephens-Sarlós Program a gyakorlatban

A soha le nem épült vagy a visszatért primitív reflexek tünetek, melyek azt jelzik, hogy az idegrendszer magasabb szintű régióiban valami nem úgy történik, ahogyan annak lennie kéne.

Hogy milyen problémákhoz vezet egy-egy reflex fennállása vagy visszatérése, arról a Stephens-Sarlós program c. könyvben olvashat az érdeklődő.

Az alábbiakban ötféle videó található, melyeket azért készítettük el, hogy egyrészt egyértelmű legyen a primitív (csecsemőkori) reflexek tesztelése, másrészt könnyebben és pontosabban tudják kicsik és nagyok elvégezni azokat az egyszerű gyakorlatokat, melyek által a primitív reflexek gátlás alá kerülnek.

Tesztgyakorlatok

Nagyon sok esetben egy-két hónap elegendő ahhoz, hogy beinduljon vagy felgyorsuljon az a fejlődési folyamat, amelynek elmaradása, lassúsága számtalan problémát okoz. Máskor kicsit hosszabb időre van szükség egy-egy eredmény eléréséhez. Mindenesetre motiválja a gyakorlatot végzőt és a segítőt egyaránt, hogy olyan problémák oldódhatnak meg a tréning hatására, mint a megkésett beszédfejlődés, az ügyetlenség, az éjszakai bepisilés vagy a figyelemzavar-hiperaktivitás. De sorolhatnánk tovább a problémákat, nehézségeket.

Külön gyakorlatsor készült az egészen kicsiknek (vagy azoknak a gyerekeknek, akik nem képesek az önálló gyakorlatvégzésre), és az idős embereknek, akiknél az öregedési folyamat során térnek vissza a csecsemőkori reflexek, okozva ezzel sok kellemetlenséget, problémát.

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük